Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grillsajt majonézes tésztasalátával

Gyors és könnyű ebéd nyárra, ha nem kívánod a húst.
2021. July 14.

Jól behűtött tésztasaláta, amit olyan zöldséggel turbózol fel, amilyennel csak szeretnél. Hozzá pedig forró, frissen sült sajt. Tuti páros, ugye? 

Hozzávalók

4 személyre
  • 35 dkg (teljes kiőrlésű) penne

  • 1 nagy doboz tejföl
  • 10 dkg majonéz
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • őrölt fekete bors
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 csokor újhagyma
  • 30 dkg grillsajt (pl. Halloumi)
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés

 

A pennét lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. 

Közben a tejfölt összekeverjük a majonézzel, a dijoni mustárral, sóval és borssal. A paprikát megmossuk, felkockázzuk, az újhagymát karikára vágjuk. A dresszinget, a paprikát és a hagymát összekeverjük a tésztával. Tálasáig behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek. 

A grillsajtot kb. 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Egy serpenyőt felhevítünk, kikenjük éppen egy kevés olajjal, és oldalanként kb. 3-3 perc alatt átsütjük a sajtszeleteket. A tésztasalátával tálaljuk. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Húsgombócos nyársak

Húsgombócos nyársak

Nyárias ebéd puha húsgombócokkal, sült kaliforniai paprikával és fokhagymás mártogatóssal.
Marhahúsos egytál

Marhahúsos egytál

Fűszeres, laktató és nagyon finom – jobban nem is indulhatna a hét!
Nektarinos-görög joghurtos pite

Nektarinos-görög joghurtos pite

Nyáron nincs olyan, hogy túl sok pite, ugye?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!